Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Tini mamik

Milyen anyának lenni, amikor még te magad is gyerek vagy? A várandós tinik műsora nagy port kavart az MTV műsorán, minden héten egy 16 körüli terhes lány aggodalmas napjait és kilenc hónapját mutatták be egészen addig, amíg a babát világra hozták.

 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a forgatásokat a szülések után is folytatták és a tovább követhetjük a fiatal anyukák, párjaik, és babáik mindennapjait. Sajnos nem minden úgy sült el, ahogyan azt gondolták, többeknek a gyermekvállalás miatt siklott zátonyra az életük. Sőt, mondhatnánk, hogy mindegyik bemutatott alany így járt. 18 éves korukra már pszichológushoz járnak, terápiákra, a középiskola pedig félbe maradt, melyet nehézségek árán próbálnak befejezni.

Az egyik lány összeköltözött a barátjával, viszont, azóta csak a folyamatos viták vannak, nem törődnek egymással, így a kislányával elköltözött egy nyomasztó motelba, de a helyzetük továbbra sem javul, nincs pénzük, ki nem állhatják egymást, így jövőjük egyelőre kilátástalannak néz ki.

A másik lánynak a szülei nem akarták, hogy kiderüljön a szerelmes éjszaka következménye, így amíg lehetett titokban tartották a terhességet, így szóba sem került, hogy van apja is a gyereknek. A lány szeretné a fiatal tinik mindennapjait élni, bulizik, szórakozni jár, és állandó pasikeresésben van, a kisfia pedig már alig ismeri fel, hiszen a nagyszülők vigyáznak rá nap mint nap.

A harmadik lány egy forró éjszakán odaadta magát szerelmének, aztán csak nőtt a pocak a gondokkal egyetemben. A srác nem tudja elfogadni őket, hisz még kamasz fejjel nem fogja fel döntéseinek súlyát. Nem foglalkozik a szerető lánnyal, sem a picivel, szétköltöznek, összejönnek. Egy reménytelen se veled, se nélküled kapcsolat.

A negyedik lány jól meg van párjával, csak az a bajuk, hogy hiányzik nekik a kislányuk, ők örökbe adták a picit, mert ész érvekkel belátták, hogy nem tudnának neki mindent megadni. De már kételkednek döntésükben, hogy valóban mindenkinek ez a megoldás a legjobb. A kicsi lábnyomának és tenyerének mintázatát magukra tetováltatták, hogy mindig eszükbe jusson távol élő gyermekük.

Nehéz döntések ezek, amiket elénk állít az élet. A gyermekáldás nagy felelősséggel jár, és teljes értékű szülőket kíván. Mindképpen mérlegelni kell, hogy magunknak, és a kis jövevénynek mi lesz majd a legjobb, egészségileg és érzelmileg felkészülni érkezésére, ugyanis ez nem gyerekjáték.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

star.dora15@gmail.hu

(Stark Dóra, 2014.01.03 23:57)

Nem feltétlenül van így! Ezek többnyire olyan tinik akik ha elrontják az életüket megpróbálják áthárítani másra, ekkor jönnek képbe a nagyszülők. Én néztem a sorozatot és tényleg így van, ugyanakkor érdekes hogy hogy oldják meg. Nem ítélem el őket, mert nem csak ők tehetnek róla és biztos köztük is vannak éppeszűek akik megoldották a problémát. A keresztanyám ugyanezzel küzdött 16 évesen. Született egy fia aztán egy évvel rá egy lánya. Mimdketten felnőttek, egészségesek, nem drogoznak, nem isznak, ahogy akkor azt az anyjuk sem tette. Sok mindenről lemondott a gyerekeiért ahhoz hogy ők rendesen feltudjanak nőni és élvezni az életet. Most egyébként 3gyermekes anyuka a keresztanyám, van egy férje, nem gazdagok de megélnek és van egy szép életük.

jikimiki@freemail.hu

(lettinetisalekaterddenadiána, 2011.02.15 17:30)

uristenem ez azért örület mamaik és tinik öömmmmmmmkm

jikimiki@freemail.hu

(lettinetisalekaterddenadiána, 2011.02.15 17:29)

jakorfdalojk

vélemény

(kattt, 2010.10.22 16:46)

Khmm, nem nézem a műsort, mert nálam nincs ez a csatorna, csak más sokat hallottam róla. De most őszintén, hát tényleg olyan meglepő, hogy az összes leányzó valamilyen úton módon eltolta az életét azzal, hogy 16 évesen gyereket "csinált"? Itt mégis valami nem várt fordulatként van leírva. Az ilyen lányokról még mindig az a véleményem, hogy végtelenül ostobák, amikor azt hiszik, hogy majd ha gyereket szülnek, attól minden happy lesz, illetve amikor azt gondolják, hogy majd az élet ugyan úgy meg tovább, elég csak kipottyantani a kölyköt, aztán a nagyszülők elvannak majd vele. Hát az ilyennek aztán tényleg kellett...