Bacardi Darling recept
Hozzávalók:
5 cl Bacardi rum (Amber Label)
5 cl ananászlé
1 kiskanál Blackberry Brandy
Elkészítés:
Shakerben egyszerűen össze kell keverni
Pezsgő epervelővel recept
Hozzávalók:
30 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
½ l száraz pezsgő
Elkészítés:
A földi epret megmossuk, lecsöpögtetjük és össze turmixoljuk.
Néhány jégkockával mixerben összerázzuk. Szétosztjuk poharakba.
Jéghideg pezsgővel felöntjük.
Iceberg recept
Hozzávalók:
5 cl vodka
3 csepp Pernod
Elkészítés:
A poharat félig töltjük tört jéggel és erre öntjük az italokat.
Demeter recept
Hozzávalók:
3 darab félbevágott meggy
2 cl bodzaszirup
4 cl gin
szóda a feltöltéshez
Elkészítés:
Törőfával törjük össze a meggyet. Adjuk hozzá a bodzaszirupot és a gint. Töltsük egy jéggel teli pohárba, majd öntsük fel szódáva
Csokoládé likőr recept
Hozzávalók:
4 tojás sárgája,
50 dkg cukor,
0,5 dl víz,
5 dkg kakaó,
5 dl tej,
10 dkg étcsokoládé,
4 dl pálinka vagy 2,5 dl 96 százalékos tiszta szesz
Elkészítés:
4 tojás sárgáját kikeverünk 1/2 kg cukorral, kb. 1/2 dl vízzel, majd hozzáadunk 5 dkg kakaót és 1/2 l tejet. Ezt simára keverjük, és felfőzzük. A tűzről levéve állandó keverés mellett hűtjük, és 10 dkg étcsokoládét teszünk hozzá. Ha teljesen kihűlt, 4 dl pálinkát vagy 2,5 dl tiszta szeszt adunk hozzá.
Bélisz krém wisky recept
Hozzávalók:
1 dcl forró víz
30 dkg cukor
4 zacskó vaníliás cukor
6 drb mogyorós kapucsinó (75g-os kis zacskó)
8 dcl tejszín
4 dcl rum (40%-os)
Elkészítés:
A forró vízben a cukrot és vaniliás cukrot addig kevergetjük míg a cukor elnem olvad benne,kb. 10 percig. De nem forrásban lébő vízben. Utánna beletesszük a 6 db. mogyorós kapucsinót, addig kevergetjük, míg a csomó elnem tűnik. Hozzáadunk 8 dcl tejszínt és 4 dcl rumot és jól elkeverjük. Egy napot állni hagyjuk.
Green Widow (Zöld Özvegy) recept
Hozzávalók:
kék curacao,
vodka,
naracsné (szénsavas vagy szűrt)
Elkészítés:
Elkészítése roppant egyszerű: egynegyedrész *kék* curacao-hoz egynegyedrész vodkát töltök, majd hozzátöltöm a félrész narancslevet - közben gyönyörködöm a színhatásban. Vörös curacaoval nem érdemes próbálkozni; egyrészt mert már nem is zöld utána az özvegy, másrészt pedig ez utóbbi használata esetén az italnak mangóíze lesz, akkor pedig már tisztább, ha azt veszünk. Kellemes italozást!
Kókuszlikőr recept
Hozzávalók:
4 dl finomszesz,
50-60 dkg cukor,
1,5 l tej,
10 dkg kókuszreszelék,
2 csomag vaniliáscukor.
Elkészítés:
A tejet felforralom és a kókuszreszelékkel együtt egy órán át lassú tűzön főzöm. A tűzről levéve belekeverem a cukrokat. Mikor kihűlt, átszűröm és összekeverem az alkohollal.